Şehrimde İslam'ın İzleri - eTwinning Projesi

.

10-06-2021

Ticaret Borsası İmam Hatip Ortaokul olarak pandemi döneminde de olsa yepyeni bir eTwinning projesinin paydaşı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

"Şehrimde İslam'ın İzleri" adını taşıyan projemizde; Bursa, Uşak, Gaziantep, Muş ve İzmir'den katılan 6 öğretmen ve onların öğrencileri kendi şehirlerindeki camileri daha yakından tanıyıp onlar hakkında edindikleri bilgileri dijital ortamlarda biribirleriyle paylaşıyor.

Projemizde, öğrencilerin tarih ve kültür bilincini geliştirmeyi hedeflerken aynı zamanda internet araçlarının öğrenciler tarafından olumlu kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

Projemizi gerçekleştirirken dijital internet araçlarını kullanarak öğrencilerimizle birlikte birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin camii ziyaretlerinde çektikleri fotoğraflardan derlediğimiz sanal müzeye erişmek için tıklayınız.

Proje ortaklarımızla beraber oluşturup aynı zamanda da seslendirdiğimiz sanal hikaye kitabımız için tıklayınız.

Gerçekleştirdiğimiz bu proje oldukça ilgi çekti ve çeşitli internet sitelerinde haber oldu.

"Sabah" gazetesinde yer alan haber için tıklayınız.

"Bursa'da Bugün" adlı internet sitesinde yer alan haber için tıklayınız.

"Pembe Pusula" adlı internet sitesinde yer alan haber için tıklayınız.

"Bursa Çocuk Gazetesi" adlı internet sitesinde yer alan haberimiz için tıklayınız.

Okulumuzda da projemiz için özenerek güzel bir pano hazırladık:

15-06-2021

Projemizde bizlere yardımcı olan öğrencilerimiz için de belgeler düzenledik:

15-06-2021

Öğrencilerimiz tarafından dijital araçlar kullanılarak seslendirilen "Mescid-i Aksa'yı Gördüm Düşümde" adlı şiir:

Yayın: 10.06.2021 - Güncelleme: 15.06.2021 21:04 - Görüntülenme: 688